Pages

2010. június 16., szerda

Ajánló - Make It or Break It

Indulás: 2009. ősz
Ország: USA
Csatorna: ABC Family


Ezek már mind magukba foglalnak egy sztereotípiát, meg támadási felületet, de mindezek ellenére nekem igenis nagyon tetszik ez a sorozat, sokkal, de sokkal többet érdemelne, bár gázban nincs, hiszen épp június végén fog visszatérni az egyik forrás szerint, a másik szerint meg akkor már a 2. évad jön. Mindegy, új rész és kész.
A történet röviden: Colorado államban járunk, a nagy hegyek tövében, egy kisebb városkában, ahol van egy tornaklub, a Rock, itt edzenek vegyesen lányok és fiúk, akik az amerikai tornászok elit klubjába tartoznak. Innen kerülnek ki a főszereplőink, három helyi lány és az új lány, 16 évesek, az olimpiai aranyéremért dolgoznak napi 8 órában, amúgy magántanulók. Fókuszban vannak rajtuk kívül a szülők, testvérek, az edző, a pasik, és persze a rivális tornaklub.

Kezeket a magasba! :)


Az egész sorozatban egészen egyértelműen az az újdonság, hogy tornászok a főszereplők, enélkül nyilván csak egy újabb 90210 lenne, de pont ezért tetszett meg, még ha kicsit késve is, mert én nagyon szeretem a tornát. Azt szerintem meg kevesen tudják, hogy mennyi erő kell például a felemás korláthoz, iszonyatosan sok, tehát nagy tisztelet a profi tornászoktól, nekem pont ezért volt bajom anno a korláttal, mert a karom nem túl erős, akkor meg hogyan húzzam fel magam? Gerenda nagy love volt azért, hihetetlen örömet tud okozni egy terpeszfelugrás dobbantóról, vagy egy bukfenc azon a tíz centiméteren. Na szóval a sorozatban négy szer áll a középpontban: a gerenda, a felemás korlát, a talajtorna és az ugrás (ennek nincs speckó neve, ha magad előtt látod az eszközt, akkor jó, ha nem, google). Mindenkinek megvan az erőssége, ahol általában a legjobb és a leginkább magabiztosabb. A lányok: Payson, Lauren és Kaylie, közéjük érkezik az új lány, Emily, aki eddig sohasem edzett tornaklubban, de tehetséges és most sportösztöndíjat kapott. Először nem szeretik egymást, nyilván féltékenység, meg rivalizálás, aztán összebarátkoznak.
Le lehet szólni, hogy sablonkarakterek, meg sablontörténések, persze, előbb-utóbb, már mindent megírtak egyszer, de ettől függetlenül van az a csoport, akiknek ez igazán élvezhető.


Azért történtek meglepetések az elmúlt 20 rész alatt, de még mennyi. Hogy én tulajdonképpen miért szeretem?
- sok-sok torna van benne, amit persze dublőrök játszanak el, de ez nem számít
- csajos az egész, vannak szép ruhák, jó pasik, összeveszés, kibékülés
- az edző, Sasha, nagy kedvenc, a brit akcentusával, a vörösesszőke hajával és a nagyon fura szájával, még akkor is, ha nagyon szigorú
- érdekel mi történik velük, ki nyeri a nemzeti bajnokságot, ki nyeri a londoni versenyt, a kínait, a házi versenyeket, ezek mind baromira feszesen lettek megcsinálva, stresszes, na, még nézni is
- ahogy porzik a fehér krétapor, óóóóóó, hát az gyönyörű, vagy rabul ejtett már gimiben vagy nem



Feladat: összeírni egy nagy-nagy halmazt, hogy mi is történt eddig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése