Pages

2010. február 2., kedd

Ajánló - Being Human

Time to face that demons are being human...



Startoltak az új évadok az angoloknál is, örömmel vettem a Being Human S02-t, a Skins S04-et és adok még esélyt a Secret Diary of a Call Girl S03-nak is. Az elsőbe már aktívan belevetettem magam, mondjuk csak hat részes az évad, mint az első volt, így nagyon belevetnivaló nincsen, de azokba az egy-egy órákba, abba azért bele lehet... Az első három részhez már készült magyar felirat, mert az azért még kell, főleg ehhez, amiben egyébként klassz az angol akcentus, de rengeteg szlenget is használnak.
Az alapsztori: adott egy házban három társbérlő: Annie, Mitchell és George. Normális embereknek tűnnek, mégsem azok: Annie szellem, aki a két világ között rekedt, Mitchell egy kb. százéves vámpír, George pedig vérfarkas, aki minden teliholdkor átváltozik. Egyikük sem magától választotta az életmódját, most így próbálnak mégis beilleszkedni az emberek közé, ami persze nem olyan egyszerű. Maga a sorozat sem csak ennyiből áll, lévén angol gyártmány, így köze nincs az amerikai hasonló sorozatokhoz.

Ebben nincs semmi irreális, annyira jól felépítették ezt a világot, mindenre kiterjedően, hogy abszolút hihető a történet. A vámpírok és vérfarkasok nem tud gyorsabban futni, teleportálni, gondolatolvasni és hasonlók, egyszerűen a vérfarkas teliholdkor átváltozik, a vámpírnak pedig vér kell és ennyi. Utálják is magukat, de nincs mit tenni.

Az első évadban mindenkiről kiderült, hogy hogy vált azzá, ami és milyen nehézségei vannak, a fő szál is kimúlt, a Herrick-téma, de azt hiszem újra olyat találtak, a Professor Jaggat-tal, hogy hűha. A harmadik rész vége fenomenális. Egyszerűen zseniális volt, egy olyan fordulat, amire egyáltalán nem számítottam és talán senki sem.

Szóval ezen a vonalon túl ott van a vámpírvilág is, akinek Herrick nélkül nincs Bristol-ban (ahol játszódik a sorozat) vezetője. Nő az anarchia, szaporodnak a gyilkosságok, mindenki sáros, a halottkém, a rendőrfőnök, szóval zajlik az élet.


A szereplőket tekintve Owen (Annie exe) nem hiányzik, Lauren (Mitchell exe) egy kicsit, a jelenlegiek közül Nina (George barátnője) jó, hogy maradt, de Saul jó, hogy már nem, Daisy meg érdekes. George még mindig nagyon aranyos, imádom hallgatni azt a nagyon angol beszédét, Annie még mindig gyönyörű, Mitchell meg, óóóó, ő a nagy kedvenc, eszméletlenül jó pasinak tartom. (azt, hogy miért kellett a season2-hoz ilyen ágyban fekvős promóképet csinálni, az egy jó kérdés...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése