Pages

2010. július 18., vasárnap

Heti kedvenc - Adrian Grenier, Entourage

Nemrég fedeztem fel az Entourage című sorozatot, már sokszor olvastam itt-ott, hogy mennyire jó, meg minden, de mivel akkor már a 6. évadnál tartottak (most fut a 7.), sosem szálltam be, azt hittem késő. Sosincs késő. Örök hála az Entourage-nak ('anturázs'), mert már 2004 óta szállítja nekünk Adrian Greniert, aki gyakorlatilag önmagát játssza (szerintem). Azok a szemek, a haj és az arc és úgy az egész, óóó, szerepelt Az ördög Pradát viselben is, már akkor is észrevettem, de itt ő a főszereplő, és ez a lényeg.


A sorozat főcíme, ezt is nagyon jól eltalálták, aztán jöjjön a rövid történet.



Vincent Chase fiatal, feltörekvő hollywood-i színész, van egy sleppje, akiket gyakorlatilag ő tart el: a legjobb barát/menedzser Eric ("E"), a kb 15 éve egy sorozatban szereplő, lecsúszott késői harmincas báty, aki még mindig azt hiszi, nagymenő, Johnny Drama, és Turtle, az inkább macinak nevezhető, nem túl okos, nulla ambícióval rendelkező, ám szerethető haver. Ők élnek együtt, a cél pedig, hogy Vince minél menőbb, keresettebb, gazdagabb színésszé váljon. Ebben segítségükre van Ari, a tipikus ügynökfazon, Jeremy Piven zseniális alakításában, aki egy zsarnok és persze csak a pénz érdekli, de otthon meg a felesége az Úr, aki előtt meghunyászkodik mint egy kiskutya. Na meg Shauna, a rámenős sajtós, szintén itt találta meg szerintem Debi Mazar a testhezálló feladatot.


Mindennapjaik golfozással, bulizással, szóval csak szórakozással telnek, gond az, hogy nem elég jó az 1 milliós ház, nem elég egy százezer dolláros kocsi, milyen pizsamát vegyenek fel a Playboy Mansion-beli lingerie partyra, szóval kicsit felszínesek, füveznek, csajoznak, semmi komoly nem érdekli őket, de hát ez Los Angeles. Azért szerethetőek a figurák, meg hát Adrian Grenier bármennyire is sekélyes és kicsit jellemtelen arcot játszik ("azért jó a fix barátnő, mert nem kell fizetni neki a szexért" > höhö), JÓ NÉZNI. Tényleg tökéletes erre a szépfiús szerepre, nulla aggyal, bár remélem később azért alakul ő is, és nem lesz ennyire üres.


Jók a párbeszédek, pörögnek a dolgok, sok a vendégszereplő a bulvárból vagy filmes/sorozatos világból, egy részük önmagát alakítja ráadásul: Hugh Hefner & lányok, Gary Busey, Jessica Alba, Amanda Peet, Samaire Armstrong, Holly Valance, Jaime Pressly, Ali Larter, Sara Foster, Leighton Meester, Scarlett Johansson, Bai Ling, stb, de még csak a 2. közepén elején tartok.
Bármennyire is idegen bolygónak tartom a sorozat alapján LA-t, azért jó belekukkantani abba a világba is, erre kiválóan alkalmas ez a sorozat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése