Pages

2010. január 30., szombat

Heti kedvenc - Louis Garrel

Leköszönőben, de még egy rövid kis bejegyzés a francia istenről, na meg persze pár szívdöglesztő kép... Egyáltalán nincs szabályos arca a pasinak, kicsit olyan fatömb, meg az orra is nagy, meg sok az anyajegye az arcán és mégis, a kócos haj, a szemei, a tekintete, ahogy kiáll, ez adja meg a fantasztikus kisugárzását...


Rövidke életrajz:
Louis Garrel (Franciaország, Párizs, 1983. június 14. - ) francia színész és filmrendező. Híres színészcsalád leszármazottja: Philippe Garrel filmrendező és Brigitte Sy filmrendező-színésznő fia, nagyapja pedig Maurice Garrel és Jean-Pierre Léaud keresztfia. Így még érdekesebbé válik a Szerzői Filmklub kritikusának találó megfogalmazása: miszerint szerint ő „a XXI. század Antoine Doinel-je”.
Tanulmányait abban a párizsi konzervatóriumban végezte, ahol Kai Wong is tanult. Folyékonyan beszél franciául, angolul és olaszul.
Magyarországon elsősorban Bernardo Bertolucci Álmodozók című francia új hullámos, '68-as nosztalgiafilmjéből ismerhetjük. A több filmjét csak filmfesztiválokon és egyedi vetítéseken tekinthették meg az éber érdeklődők. 2006-ban az édesapja által rendezett Szabályos szeretők című filmjéért a legjobb férfiszereplőnek járó César Díjat kapta meg.
Forrás:
wikipedia


Van vele kapcsolatban egy másfajta megközelítés is: Egyrészt van valami földöntúli a szemében, amitől egyesek elolvadnak, míg mások szimplán bárgyú nézésnek titulálják. Louis Garrel az ifjú francia színészgeneráció egyik kiemelkedő alakja.
Forrás: cotcot


Egy fekete-fehér fotósorozat:



Filmjei:
* 2009 - (Non Ma Fille, Tu N'iras pas Danser)

* 2008 - A szépség (La Belle Presonne)

* 2008 - A hajnal határa (La Frontiére de l'aube)

* 2008 - Barátom (Mes Copains) (rendező, rövidfilm)

* 2008 - Choisir d'aimer
* 2007 - Színészek (Actrices)
* 2007 - Szerelmesdalok (Les Chansons d'Amour)

* 2006 - Un Lever de Rideau (rövidfilm)

* 2006 - Belső Párizs (Dans Paris)

* 2005 - Szabályos szeretők (Les Amants réguliers)

* 2004 - Anyámat! (Me Mére)

* 2003 - Álmodozók (Dreamers)

* 2002 - La Guerre á Paris

* 2001 - Ceci est mon corps

* 1989 - Veszélyes csókok (Les Baisers de Secours)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése